Conference schedule

 

Monday, 18.05.2015.
8:00 60 min Welcome, coffee & snacks
9:00 45 min Otvaranje konferencije (organizatori, FER, sponzori)
9:45 45 min Sam Tuke, Collabora
The engines driving LibreOffice
10:30 45 min Jos Poortvliet, ownCloud
How to organize and build your own community
11:15 15 min Break
11:30 30 min Guido Arnold, FSFE
Free software in education – A glance at Europe
12:00 15 min Albert Novak, CARNet
Otvorene e-Škole
12:15 30 min Hans De Raad, OpenNovations
Do’s and Dont’s of Freelancing
12:45 30 min Zoltan Hoppar, Fedora project
How to make a better world with open source?
13:15 60 min Lunch
14:15 30 min Vladimir Zbodulja, PIS
15 godina Open Source platforme u praksi
14:45 30 min Hrvoje Smolić, Qualia
Analytics – komercijalna primjena otvorenog softvera u retail industriji
15:15 30 min Branko Zečević, Pointer
Upravljanje servisnim procesima i OTRS
15:45 30 min Break
16:15 30 min Nikola Henezi, Mozilla
Firefox OS
16:45 5 min Branko Zečević, Pointer
Linux distrubucije za POS sisteme
16:50 5 min Sabina Rako, Srce
Linux akademija i program Srca za obrazovanje IT specijalista
16:55 15 min Hrvoje Bogner, HrOpen, HULK, OpenStreetMap Foundation
StateoftheMap OpenStreetMap Hrvatska
17:10 15 min Hrvoje Popovski, Srce
Route serveri i njihova primjena u CIX-u
17:25 30 min Igor Požgaj, Facebook
Caching infrastructure at Facebook – memcache, TAO, mcrouter
17:55 (End of day one)

 

Tuesday, 19.05.2015.
8:30 30 min Welcome, coffee & snacks
9:00 45 min Gijs Hillenius, OSOR
Free And Open Source Software In Europe’s public administrations: Policies And Implementations
9:45 30 min Hans De Raad, OpenNovations
Drupal and Piwik or Open source, privacy respecting websites FTW!
10:15 30 min Jos Poortvliet, ownCloud
The why, what and how of owning your own data
10:45 15 min Break
11:00 30 min Zacharias Mitzelos, Fedora project
An introduction to Fedora and fedora.next
11:30 30 min Ivo Lukač, Netgen
Deeply integrated eCommerce solution (Sylius) with CMS (eZ Publish) over common framework (Symfony)
12:00 30 min Dejan Strbad, Mozilla
Mozilla defense platform
12:30 60 min Lunch
13:30 30 min Brian King, Mozilla
Being Open – Beyond the Code
14:00 30 min Scott Henson, Facebook
Authentication / Authorization
14:30 15 min Gergely Rakosi, Fedora project
Rise of the Linux Desktop : Gaming on Fedora
14:45 15 min Domagoj Ulamec, Draženko Celjak, Srce
Islandora kao temelj za nacionalni sustav digitalnih repozitorija Dabar
15:00 15 min Break
15:15 30 min Goran Rakić
Elektronički potpis na slobodnom softveru i kako posle Jave?
15:45 30 min Davor Šarić, Zdenko Škiljan, Srce
Središnji sustav za upravljanje sistemskim zapisima (Elasticsearch+Kibana)
16:15 15 min Vedran Miletić
Secure Boot: the good, the bad, and secureboot.me
16:30 15 min Break
16:45 15 min Dubravko Penezić, Miroslav Milinović, Srce
Sustav eduroam sondi (Raspberry Pi & LAMP)
17:00 30 min Stefan Hornburg
Monitoring with Nagios and check_mk
17:30 30 min Dobrica Pavlinušić, HrOpen, HULK
AVR component tester – story of Chinese hardware and German software
18:00 (End of day two)

Radionice

Wednesday, 20.05.2015. — Siva vijećnica
8:30 30 min Welcome
9:00 240 min Hans De Raad, OpenNovations
Seafile workshop, or how to secure your data!
13:00 45 min Lunch
13:45 240 min Nikola Henezi, Mozilla
Firefox OS – hands on approach
17:45 End

 

Wednesday, 20.05.2015. — Bijela vijećnica
8:30 30 min Welcome
9:00 240 min Hrvoje Bogner, HrOpen, HULK, OpenStreetMap Foundation
Korištenje OpenStreetMap podataka
13:00 45 min Lunch
13:45 60 min Gegerly Rakosy, Fedora project
Linux games – Wine, Steam, Optirun
14:45 15 min Break
15:00 160 min Jos Poortvliet, ownCloud
Owncloud on Raspberry/Banana PI
17:40 End

 

Workshop registration for speakers and visitors with “Core” and “DC Supporter” accreditation models will be possible on Monday, 18.5.2015., at the conference registration desk. Other visitors will be able to register during Tuesday, 19.5.2015., also at the conference registration desk.

Latest announcements

POWERED BY: Free and open source software!

Organization:

Conference partners:

Gold sponsors:

Silver sponsors:

Sponsors:

Micro sponsors:

Media: