Kodeks ponašanja

Kratka verzija

Naša konferencija posvećena je pružanju konferencijskog iskustva bez uznemiravanja, neovisno o spolu, dobi, seksualnoj orijentaciji, fizičkom izgledu ili nedostacima, tjelesnoj težini, rasi ili religiji (ili nedostatku iste). Ne toleriramo zlostavljanje sudionika konferencije ni u kojem obliku. Aluzije na seks i seksualni sadržaji nisu prikladni ni za koji vid konferencije, uključujući predavanja, radionice i zabave, te Twitter i druge društvene medije. Sudionici konferencije koji budu kršili ova pravila bit će kažnjeni i izbačeni s konferencije bez mogućnosti povrata sredstava, prema nahođenju organizatora konferencije.

Manje kratka verzija

Zlostavljanje uključuje uvredljive verbalne komentare koji se odnose na spol, dob, seksualnu orijentaciju, tjelesne nedostatke, izgled, težinu, rasu, religiju, seksualne sadržaje u javnim prostorijama, namjerno zastrašivanje, uhođenje, praćenje, snimanje ili fotografiranje bez dopuštenja, opetovano ometanje predavanja ili drugih događaja, neprikladni fizički kontakt i nepoželjno seksualno ponašanje.

Od sudionika koji krše ova pravila se, nakon upozorenja, očekuje da će u istom trenutku prestati.

Pridržavanje pravilima očekuje se i od sponzora. Konkretno, sponzori ne bi trebali koristiti seksualizirane slike, aktivnosti ili druge sadržaje. Osoblje na štandovima (uključujući i volontere) ne smije koristiti seksualiziranu odjeću/uniforme/kostime, ili na bilo koji drugi način stvarati seksualizirano okruženje.

Sudjeluje li sudionik u uznemiravanju, organizatori konferencije mogu poduzeti bilo koju mjeru koju smatraju prikladnom, uključujući upozorenje počinitelju ili izgon s konferencije bez povrata sredstava.

U slučaju da vas netko uznemiruje, primijetite li takvo ponašanje ili imate pitanja, molimo vas da kontaktirate člana osoblja konferencije. Osoblje možete identificirati po označenim majicama.

Konferencijsko će osoblje rado pomoći kontaktirati hotel, zaštitare ili lokalnu policiju, osigurati pratnju ili na bilo koji drugi način pomoći onima koji dožive uznemiravanje kako bi se osjećali sigurno za vrijeme trajanja konferencije. Cijenimo vaše sudjelovanje.

Očekujemo da će se sudionici pridržavati ovih pravila na konferenciji, kao i tijekom radionica i ostalih događaja vezanih uz konferenciju.

Ovaj su kodeks ponašanja napisali dobri ljudi na confcodeofconduct.com. Rad je licenciran pod Creative Commons Attribution 3.0 Unported licencom, te je tek neznatno izmijenjen.

Najnovije obavijesti

Latest announcements

POWERED BY: Free and open source software!

Organizatori:

Partneri konferencije:

FER logo

Zlatni sponzori:

Srebrni sponzori:

Sponzori:

Micro sponzori:

Mediji: